Samostojen najem plovil

/Samostojen najem plovil
Samostojen najem plovil 2017-02-06T14:54:57+00:00

Samostojni najem plovil na Hrvaškem

Plovilo lahko samostojno najamete, če imate izpit za voditelja čolna in dovolj izkušenj.

Hrvaška je v nekaj letih postala prava meka za najem motornih čolnov, jadrnic, katamaranov itd. Ponuja vse kar si zaželite od stotine malih otočkov za raziskovanje do starih srednjeveških mest, do jadranja na vseh ravneh od začetnikov ter vse do profesionalcev. Hrvaška ponuja za vsakega nekaj.

Obstaja na stotine novih jadrnic in katamaranov za najem. Flote nasplošno vklučujejo od 3 do 5 kabin na jadrnicah ki so v razponu od 30 do 54 feet, seveda pa ne bodo razočarani niti tisti, ki si želijo najeti katamaran. Split je ena izmed glavnih zakupnih centrov, vendar pa si lahko plovilo sposodite po celotni jadranski obali od Pule pa do Dubrovnika.

Če uživate v hitrosti in bi si radi v enem tednu ogledali še več destinacih pa lahko najamete tudi motorno plovilo.

Pošlji povpraševanje

Iskanje plovil – Online rezervacije

Najem plovila na Hraškem

Če imate dovolj jadralnih izkušenj in imate dovoljenja za vožno plovil, vam ponujamo možnost samostojnega najema plovil.

Če se odločite za to možnost, morate vedeti, da je odgovornost za plovilo in ostalo posadko vaša skrb. Na morju je zelo pomembno da posadka ve kdo je kapitan in da je kapitanova beseda prva in zadnja.

Čeprav je na plovilu samo en kapitan, vsi člani posadke delijo odgovornost za čoln in splošno varnost ter dobro počutje. Ena oseba ne more sama skrbeti za krmarjenje, čistočo, kuhanje, zabavo… Vsak, ki je na krovu mora prevzeti del odgovornosti ter del nalog. Odgovorno ravnanje zmanjšuje možnosti kakršnihkoli težav na morju ali plovilom, ter omogoča prijetno in sproščujoče počitnikovanje na barki.

Če najamete plovilo brez skiperja, morate imeti licenco za voditelja čolna in licenco za VHF radio. Ta dovoljenja morate imeti na plovilu ves čas vašega dopusta. Na krovu pa morate imeti tudi veljavni seznam posadke.

Najem plovil je postalo ena izmed najbolj priljubljenih oblik raziskovanja in dopustovanja na jadranskem morju z več kot 1200 otokov vzdolž celotne Hrvaške obale. Najem plovila  brez posadke pomeni, da ste vi dogovorni za plovilo ter varnost na plovilu.

Če imate potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, lahko upravljate čoln do dolžine 24 metrov. Oseba, ki opravlja gliser mali čoln nad 12 metrov, mora biti starejši od 18 let. Vsa plovila so opremljena z navigacijsko in varnostno opremo.

Nasveti pri najemu plovila na Hrvaškem

Če boste prvič najeli plovilo na Hrvaškem vam ponujamo nekaj nasvetov:

Kako rezervirati plovilo na Hrvaškem:

Če ste izbrali kraj iz kjer želite začeti svoje počitnice (Split, Dubrovnik, Šibenik, Zadar…), in kakšen tip plovila bi imeli (jadrnica, katamaran itd) ste že na dobri poti.
Če potrebujete nasvet o izbiri ustreznega čolna se obrnite neposredno na nas info@gremojadrat.com in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Nato imate 3 – 4 dni časa, da potrdite izbrano plovilo. Ko se odločite vam pošljemo potrdilo za plačilo z vsemi plačilnimi in bančnimi podatki. Po plačilu akontacije boste prijeli pogodbo o rezervaciji in plačilu. Nato nam boste poslali čas prihoda ter podatke ostalih članov posadke (skiperjevo številko dovoljenja, ime in priimek vseh članov posadke ter datum rojstva ter številko potnega lista).

Potrebni dokumenti za najem plovila na Hrvaškem:
Za najem plovila potrebujete, veljavno dovoljenje za voditelja čolna, VHF postajo ter potni list.

Prevzem je ob 17.00 uri v soboto. V tem času bodo vsi čolni pripravljeni. Če pridete prej se oglasite v pisarni čarterja da uredite »papirologijo«

  • Prejeli boste originalne dokumente od plovila
  • Preverili bodo vaše dovoljene za plovbo in VHF postajo
  • Preverili bodo seznam posadke in ga potrdili ter zaračunali turistično takso
  • Pripravili depozit z kreditno kartico ali gotovino

Šele potem ko imate vse dokumente in ste v pisarni opravili z vso » papirologijo« se začne tehnični pregled plovila in opreme, ki jo na koncu pregleda podpišete. Svetujemo vam da je v času pregleda na plovilu samo skiper. Ostali člani posadke pa lahko ta čas gredo v trgovino po hrano in pijačo.

VARŠČINA – DEPOZIT, ZAVAROVANJE DEPOZITA

Pred prevzemom plovila najemnik položi varščino (depozit) z gotovino ali kreditno kartico v znesku, ki je določen v pogodbi. V primeru, da čarterist nudi ZAVAROVANJE DEPOZITA ima najemnik možnost plačati tudi to zavarovanje v sprejemni pisarni pod pogoji čarterista. Varščina se v celotnem znesku vrne NAJEMNIKU, v kolikor je plovilo pravočasno vrnjeno, je nepoškodovano in s polnim rezervoarjem goriva pod pogoji čartista lastnika plovila. V kolikor je bilo plovilo najeto s skipperjem čarterista, je najemnik vseeno dolžan pustiti polog, ki pa ne pokriva stroškov nastalih kot posledica skipperjeve nepazljivosti ter slabega upravljanja plovila in opreme pod pogoji, ki jih ima čarterist lastnik plovila, ki daje plovilo v najem.

PROSIMO BODITE PREVIDNI, NA MORJU MEDTEM KO JADRATE NA HRVAŠKEM

Naj naše naslednje generacije prav tako uživajo v lepotah jadranskega morja. Zato moramo spoštovati naravo!

  • ne mečite smeti v morje, medtem ko plujete
  • ne odvajajte odpadne vode iz čolna blizu obale in zavarovanih območij
  • ne krši zakona o ribolovu
  • varuj živali na kopnem in v morju
  • opozori pristojne organe o onesnaženem okolju
  • prepoved odprtega ognja

jadranje-po-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-plovil-najem-guletov-jadranje-gremo-jadrat-najem-plovil-jadranje-hrvaska-jadranje-na-hrvaskem-najem-plovil

Poišči svoj čoln online

Poiščite svoj čoln na Hrvaškem v našem online sistemu. Razpoložljivost čolnov v realnem času s slikami, podatki, cenami in popusti. Katamarani, jadrnice, motorni čolni, guleti in luksuzne jahte na voljo za najem na Hrvaškem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.

Last minute najem čolnov na Hrvaškem

Poiščite svoj last minute čoln na Hrvaškem . Ekskluzivne ponudbe z najboljšimi cenami za katamarane, jadrnice, motorne čolne, gulete in luksuzne jahte za najem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.