Najem plovil s skiperjem jadrnice katamarani Hrvaška

/Najem plovil s skiperjem jadrnice katamarani Hrvaška
Najem plovil s skiperjem jadrnice katamarani Hrvaška 2017-02-06T14:39:41+00:00

Najem plovil s skiperjem na Hrvaškem

Nimate licence? Ni problema! Mi imamo skiperja za vas.

Ali sanjate o jadranju in nimate licence oz. znanja za jadranje ali pa si želite le vodiča, ki vas bo popeljal po lepi Hrvaški? Si želite raziskati Hrvaško iz morja, se kopati v kristalno čistem morju in se sprostiti daleč stran od turističnih plaž?

Potem izberite svoj čoln ali katamaran s skiperjem, in vaš dopust bo zagotovo najlepši na Hrvaškem.

Najem skiperja

Če nimate zadosti jadralskih izkušenj, nimate licence, ali pa se preprosto želite sprostiti na počitnicah brez skrbi vam predlagamo da on najemu plovila najamete tudi svojega skiperja. V primeru da si želite še več posebnega razvajanja imate tudi možnost najema hostese, seveda je odvisno kakšne potrebe in možnosti imate (razpoložljivo število kabin na čolnu).
Imeti svojega skiperja na plovilu, lahko vaše jadranje naredi veliko bolj prijetno in brezskrbno. V primeru, da nimate dovolj izkušenj z plovbo jadrnice vam svetujemo da se obrnete na našo profesionalno ekipo.

Skiper bo poleg vožnje čolna poskrbel tudi za vaše ostale želje. Naši skiperji vas lahko v enem tednu vaših počitnic naučijo osnov navtike, skupaj z vami kreirajo vašo potovanje glede na vremeske razmere, popeljali vas bodo na ogled največjih hrvaških znamenitosti ter vam priporočali dobre in preizkušene restavracije.

Pri načrtovanju rezervacije plovila imejte vedno v mislih, da potrebujete tudi eno kabino za skiperja. Poleg zagotovljene kabine pa ne pozabite, da ste odgovorni tudi za skiperjevo prehrano. Skiper lahko jé skupaj z vami na plovilu, ali pa se vam pridruži pri obrokih v restavraciji. Ker so naši skiperji pri naših strankah vedno zelo dobro sprejeti to nikoli ni bil problem. Velikokrat si stranke ob naslednji rezervaciji zaželijo istega skiperja, saj so v tistem tednu postali pravi team.

Večja luksuzna plovila je možno najeti le z že vključenim skiperjem oziroma celotno posadko. Posadka ima ponavadi vedno ločene kabine od gostov.

Skiper in hostesa skrbita za čoln, vaša skrb je le uživanje v vašem dopustu. Včasih gostje zamešajo delo skiperja in hostese za osebne uslužbence, kar seveda ni prav. Vsi člani na krovu so takoj ob prvem izplutju iz marine team saj je to ključno za varno preživetje dopusta na plovilu.

Če si želite najeti skiperja ali hosteso, ne pozabite zakaj so tam in ravnajte z njimi spoštljivo, saj le tako boste lahko imeli popolne počitnice, prav takšne kot si zaslužite.

Je lažje kot si lahko mislite…

Niste mornar? Nimate licence? Želite šoferja? Ali pa se samo naučiti osnov navtike… ni problema! Ob najemu plovil je enostavno dodati skiperja za vaše jadralne počitnice. Vzemite si čas od pristanišča do pristanišča, ustavite se na kosilu nekje na pečinah in se kopajte v lepih skritih otočkih na poti, zvečer pa počasno jadranje do željene nočne destinacije.

Naši skiperji dovolijo vsem, ki so željni novih znanj, da poprimejo za volan in se poiskusijo v vožnji plovila in tako izkusijo kaj pomeni biti kapitan ;).
Vse skupaj je zelo enostavno… najamete čoln s skiperjem, ki vas vozi tja kamor si vi želite, jadra se odprejo vsakič, ko si boste zaželeli malo miru, sprostitve na odprtem morju brez ropotanja motorja. Vi, vaša družina, prijatelji, so vedno lahko pomoč skiperju, če seveda to želijo. Jadranje je šport, zato je prava ideja za aktiven dopust, za vso družino.
Če pa si želite, sončenja in uživanja ob vožnji, lahko vso delo prepustite skiperju. Vi pa se preprosto namestite na palubo in uživate.

Raziščite nekaj najlepših destinacij na svetu, s svojo jadrnico in s svojim osebnim voznikom.

  • Kvalificiran skiper z lokalnim znanjem
  • Skiper skrbi za vaš čoln
  • Domov lahko odnesete veliko znanja o jadranju
  • Lahko se sprostite in uživate, saj bo skiper poskrbel za vašo pot

Kdo so skiperji?

Na vsaki lokaciji imamo profesionalnega, izkušenega in usposobljenega skiperja, ki lahko vozi vaš čoln. Iz naše selekcije skiperjev, bomo za vas izbrali takšnega, ki bo za potovanje najboljši glede na vaše individualne potrebe.

Kako si splanirati pot

Ko najamete skiperja, je še zmeraj vaša izbira kam želite iti. Skiper pozna vašo destinacijo in vam lahko pomaga. Zmeraj je vaša izbira kje želite preživeti dopust, zato le delite to s skiperjem, saj vas bo tja z veseljem odpeljal.

Kaj so vaši naslednji koraki?

Je nekako tako kot rezervirati počitnice v vili! Poglejte si destinacije in jo izberite. Nato morate izbrati čoln, kar je enako kot izbirati vilo (za šest ljudi potrebujete čoln s tremi sobami- na čolnu jim pravimo kabine + dodatno sobo za skiperja, torej štiri kabine)! Najlažje in učinkovito bo če nas pokličete 031 544 307, vedno smo tu za vas, da vam svetujemo o izbiri čolna oz. o vsem v povezavi z jadranjem.

Kdo naj izbere skiperja?

Čoln s skiperjem naj izberejo tisti, ki bodo na ta dopust tudi šli, bodi si družina ali skupina prijateljev. Oni bodo tisti, ki se bodo družili s  skiperjem v družbi in bodo varnost in čoln prepustili njemu.
Za jadranje ne potrebujete nobenih izkušenj, kdor si bo želel naučiti kaj novega ali sodelovati v jadranju, bo za skiperja dobrodošla pomoč, in seveda z veseljem vas bo naučil kaj novega. Včasih ljudje zahtevajo skiperja tudi za regate, saj si želijo nekoga ki res do potankosti pozna čolne in lokacijo kjer regata poteka, plus tako so vsi malo manj obremenjeni, in lahko tudi bolj uživajo.

Skiper na ladji

Naši skiperji so profesionalni, izkušeni za vožnjo čolnov na Hrvaškem. Večina jih je Slovencev, nekaj tudi Hrvatov, vsi pa govorijo tudi nekaj tujih jezikov. Stari so med 25-50 in so registrirani za skiperja (imajo licenco in izkušnje). Nekateri od njih imajo veliko izkušenj, saj so začeli v športnih jadralnih klubih in se kasneje odločili, da je to prava služba zanj. Skiper mora preveriti vso tehnično opremo na čolnu, svetuje o primerni poti, privezih in vremenskih razmerah. Včasih zaradi vremenskih razmer, skiper ne more uresničiti vseh vaših željenih ciljev, ampak to res samo zaradi vaše varnosti in vašega čolna. Vedno se potrudimo, da najdemo pravega skiperja za vašo družbo.

Izbira poti jadranja

Zelo veseli smo vaših idej, kam bi radi odšli oziroma kaj si želite pogledati. Naš skiper vam bo v veliko pomoč glede dodatih informacij o določenih krajih, posebej zato da vam pove koliko časa potrebujete za kakšen otok, kaj se splača videti/izpustiti ter tudi da vam pomaga realno oceniti ali se da vse videti v času, ki ga imate na razpolago.

Cena za skiperja

Skiper stane 150 EUR na dan ( vključeno z 25% DDV) in kot smo že povedali, je nujno da mu priskrbite hrano oz. da jé z vami.

Prednost najema skiperja

Skiper je dolžan skrbeti za tehnično opremo ladje, privezov in varnost vseh potnikov. Skiperji po navadi poznajo dobra mesta za privez, dobre lokalne restavracije, lepe in skrite plaže…. S skiperjem je dobro imeti lepo razmerje, saj bo vaš dopust še lepši in veliko bolj brezskrben.

Kako rezervirati?

Če ste si že izbrali svojo destinacijo na primer Dubrovnik ali Split in približno veste kakšen čoln iščete, potem zaženite »iskalnik« na naši internetni strani. Če potrebujete nasvet, kakšen čoln je najbolj primeren za vas, nas kontaktirajte direktno.

Pomembni dokumenti na plovilu in varni depozit

Skiper bo imel svojo veljavno licenco in VHF licenco, vsi potniki pa morajo imeti s seboj osebni dokument.

Varni depozit

Vsi čolni so zavarovani, depozit ki ga boste morali nakazati se ne vrne v primeru škode, ki je bila storjena zaradi potnikov (na primer: razbito okno).

Vračanje depozita

Vračanje depozita- nakazovanje s kreditno kartico je bolj primeren, je pa mogoč tudi z denarjem. Ko čoln vrnete, in v marini naredijo tehnični pregled s skiperjem, vam bo depozit nakazan oz. vrnjen. Depozit je za ta del, ki ga zavarovalnica ne zajema, na primer za izgubljen pomožni čoln, razbito okno itd. Če je škoda manjša od depozita, ki ste ga dali (na primer izgubljen blatnik je 200 HRK) vam bodo depozit odblokirali razen teh 200 HRK. Če je za škodo kriv skiper, bo denar šel iz njegovega depozita.