Najem katamaranov na Hrvaškem

/Najem katamaranov na Hrvaškem
Najem katamaranov na Hrvaškem 2017-09-20T18:13:02+00:00

Najem katamaranov na Hrvaškem

Vrste katamaranov za najem na Hrvaškem: Lagoon, Nautitech, Fountaine Pajot, …

Ugodne cene in varno jadranje na naših katamaranih. Vzemite svojo družino, prijatelje ali poslovne partnerje in skupaj odkrijte lepote Hrvaškega morja.

Velika izbira katamaranov. Ponujamo vam velik nabor luksuznih, športnih in motornih katamaranov.

Pošlji povpraševanje

Iskanje plovil – Online rezervacije

Kakšni katamarni so na voljo na Hrvaškem?

ugoden-najem-katamaranov-na-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-jaht-najem-guletov-1Pri nas si lahko izposodite katamaran po vaših željah.
Tukaj je nekaj priljubljenih modelov katamaranov ki so  na voljo za najem na Hrvaškem: Lagoon 39, Lagoon 38, Lagoon 42, Lagoon 52, Lagoon 400, Lagoon 420, Lagoon 421, Lagoon 440, Lagoon 450, Lagoon 500, Lagoon 560, Fountaine Pajot Lavezzi , Fountaine Pajot Athena, Fountaine Pajot Saba 50, Nautitech 40, Nautitech 441, Nautitech Odpri 40, Catana, Privilege 465.

Katamaran lahko najamete samostojno, s skipperjem ali s skipperjem in posadko.

Katamaran lahko najamete v Splitu, Dubrovniku, Zadru, Šibeniku, Puli in drugih marinah po vsej Hrvaški.

Prednosti katamaranov so v stabilnosti, varnosti, hitrosti in udobju. Ker ima 2 trupa in 2 kobilici, so katamarani zelo stabilni, varni in hitri.

Glede na dejstvo, da imajo katamarani v jadranju minimalen naklon, so idealna izbira za ljudi, ki ne prenašajo prevelikega zibanja plovila. Zaradi  stabilnosti, lahko med plutjem npr, tudi kuhate, igrate družabne igre…. Ker imajo katamarani večjo površino jader kot jadrnice, dosežejo večjo hitrost. Zaradi svojih dveh motorjev je tud manevriranje lažje.

Katamarani so zelo veliki ter imajo majhen ugrez. So idealni za sidranje v najlepših zalivih na jadranu. Z lahkoto se pripeljete v bližino plaž kamor nekatere jadrnice zaradi svoje kobilice ne morejo.

Katamarani so na Hrvaškem zelo iskani, in so vsi termini zelo hitro zasedeni. Prav zato vam  priporočamo da jh rezervirate vsaj 6 mesecev pred vašim odhodom na oddih.
Še ena prednost katamarana je prostornost in udobje. Ima velik kokpit, velik osrednji bivalni prostor, veliko več odlagalnih površin kot vam lahko nudi jadrnica. Lahko rečemo, da so katamarani za najem mešanica udobja in užitka za jadranje. Zaradi svojega dvojnega trupa katamaran zagotavlja več zasebnosti in izjemne razglede iz salona. Po drugi strani pa prinaša višje čartarske cene in s tem povezane storitve, dražje priveze v marinah in pristaniščih.

Ponujamo več kot 300 katamaranov za najem na Hrvaškem, znanih proizvajalcev, kot so Lagoon, Nautitech, Leopard, Privilege, itd.

Vse o katamaranih na Hrvaškem

ugoden-najem-katamaranov-na-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-jaht-najem-guletov-2Katamarani so najnovejši hit na Jadranskem morju. Način, da uživaš v jadranju, kot v manjšem domu. Ponujamo katamarane, ki lahko sprejmejo do deset ljudi, plus posadka – s širino skoraj 30 ft so to “jadralna pet sobna stanovanja”. Otrokom pa lahko pustite veliko več prostega gibanja saj je vrjetnost da bi padel v vodo manjša kot na jadrnicah. Njegovo stabilnost pa boste bolj cenili v slabem vremenu, tako kot njegovo prostornost v salonu.
Katamarani so razred ladij, ki imajo dva trupa, na splošno enake velikosti. Hitrosti so zelo visoke, zaradi česar so dobra izbira za rekreativne namene.

Katamarani so nasplošno hitrejši kot posamezni enotrupni čolni. To je posledica več dejavnikov, med katerimi je najbolj pomembna oblika ladijskega trupa. Katamarani so tudi zelo lahki, kar še dodatno zmanjša upor in premik. Stabilnost katamarana prihaja iz dolžine gredi. Ena velika prednost je, da so širši od enotrupnih. To je razlog da je katamaranova notranjost veliko bolj prostornejša. Kabine so večje in prostornejše z več odlagalnimi prostori, in so primerni za dalša potovanja.

Katamarani so nasplošno hitrejši kot enotrupni čolni iz štirih razlogov:

 • Vsak trup katamarana je (navadno) ožji v prečnem prerezu od tistih enotrupnih.
 • Katamarani so lažji ker nimajo kobilične proti uteži
 • Katamarani so širši iz enega dela trupa do drugega (cela širina trupa), zaradi česar so bolj stabilni in zato lahko uporablajo večjo površino jadra.

ugoden-najem-katamaranov-na-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-jaht-najem-guletov-3Za katamaran je najbolj optimalno, da doseže maksimalno hitrost, ko valovi ne motijo njegovega premikanja. To je doseženo v vodah, kjer je valovna dolžina valov nekoliko večja od dolžine vodne črte na trupu, ali pa jo dosežemo z vožnjo prediranja v valove. V obeh primerih se nagibanje  zmanjša. To je vodilo, da se katamarani odlično znajdejo v obalnih vodah, kjer je morje dosti bolj mirno kot na odprtem morju.

Katamarani dolžine 14 metrov, zagotavljajo udobje in prijetne počitnice v razkošju. Te vrste plovil so idealne za dolge počitnice;  večinoma so s 5 kabinami, nekateri z 3 ali 4 kabinami odvisno od notranje postavitve . Cenovni razpon je od 5.000 do 20.000 evrov na teden.

Modeli  s 3 ali 4 kabinami so idealni za skupine prijateljev, pare, družine. Veliko udobja, cena je v razponu od 2.000 do 5.000 EUR / teden.

Prednosti katamarana:

Prednost pri najemu katamarana:

 • Več prostora znotraj in zunaj
 • Več zasebnosti v kabinah
 • Večja stabilnost
 • Varnejši za otroke
 • Hitrejša plovba

Slabosti pri najemu katamarana:

 • Ni enakega občutka kot pri jadranju z jadrnico zaradi večje stabilnosti plovila
 • Ni primeren za plutje proti vetru
 • Drugačne tehnike sidranja

jadranje-po-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-plovil-najem-guletov-jadranje-gremo-jadrat-najem-plovil-jadranje-hrvaska-jadranje-na-hrvaskem-najem-plovil

Poišči svoj čoln online

Poiščite svoj čoln na Hrvaškem v našem online sistemu. Razpoložljivost čolnov v realnem času s slikami, podatki, cenami in popusti. Katamarani, jadrnice, motorni čolni, guleti in luksuzne jahte na voljo za najem na Hrvaškem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.

Last minute najem čolnov na Hrvaškem

Poiščite svoj last minute čoln na Hrvaškem . Ekskluzivne ponudbe z najboljšimi cenami za katamarane, jadrnice, motorne čolne, gulete in luksuzne jahte za najem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.