Jadralske počitnice v Dubrovniku – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…

/Jadralske počitnice v Dubrovniku – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…
Jadralske počitnice v Dubrovniku – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov… 2017-11-13T09:52:30+00:00

Jadralske počitnice v Dubrovniku z jadrnico, katamaranom, guletom ali motornim čolnom

Romantični biser Jadrana!!

Dubrovnik ima naziv Biser Jadrana predvsem zaradi svoje prebogate kulturne in zgodovinske dediščine, saj je že slavni George Bernard Shaw zapisal, da »morajo tisti, ki iščejo raj na zemlji, priti v Dubrovnik«.

Dubrovnik, center dubrovniške regije na skrajnem jugu hrvaške obale, se upravičeno imenuje »Biser Jadrana«. S skladnostjo stoletnih zgradb in obzidja, s katerim je obdan, se ponuja kot nestvaren prizor iz pravljice. Vsakdo, ki ne obišče tega delčka raja na zemlji, je zamudil čarobno priliko za uživanje v »drugem najlepšem kraju na svetu«. Najlepši kraj vsakogar je namreč rojstni kraj.

Obzidje se postavlja z namenom, da se zavaruje bogastvo znotraj gradu, to pa še posebej drži pri Dubrovniku, kjer 1940 metrov kamnitega obzidja obkroža eno najlepših mest na svetu. Spomnimo se besed Georgea Bernarda Shawa: »Če želite videti raj na zemlji, pridite v Dubrovnik.«
Zahvaljujoč brezhibni srednjeveški arhitekturi takoimenovani Biser Jadrana že stoletja navdušuje in zapeljuje vladarje in umetnike. S čim pa bo vas prepričal?

Lannister, Stark, Targaryen… Če vam je kateri izmed priimkov znan, boste uživali v raziskovanju nekaterih lokacij, ki ste jih videli v Igri prestolov ali kateri drugi filmski stvaritvi.

Kulturne znamenitosti

Mesto Dubrovnik, ki ga je Bernard Shaw poimenoval kar zemeljski raj, se ponaša z bogato zgodovinsko tradicijo, katere veličastni del predstavlja kar 1940 m nedotaknjenega mestnega obzidja, ki ga je zaščitil Unesco. Pohajkovanje po mestu preseneča tudi s srednjeveškimi cvetočimi vrtovi, skromnimi samostani, kamnitimi palačami, renesančnimi upodobitvami in nasadi subtropske vegetacije.
Zahvaljujoč edinstveni politični in kulturni zgodovini ter svetovno znanim objektom se je Dubrovnik uvrstil na Unescov seznam svetovne dediščine. Ima sloves enega najprivlačnejših in najbolj znanih mest na Sredozemlju, njegovi naravna lepota in dobro ohranjena dediščina pa sta obogateni z vrhunsko široko paleto gostinskih objektov in storitev.

Ne spreglejte Nacionalnega parka Mljet, znanega po Malem in Velikem sladko-slanem jezeru, kjer se lahko v poletnih mesecih ohladite. Narodni park Mljet se nahaja na zahodnem delu otoka Mljeta, najbolj gozdnatega otoka na Jadranu, znan pa je po globokih zalivih Veliko in Malo jezero, po bujni mediteranski vegetaciji in bogati kulturni dediščini, del katere je tudi benediktinski samostan iz 12. stoletja, ki se nahaja na otočku v Velikem jezeru.

Stonsko obzidje je trdnjavski objekt iz 14. stoletja je edinstven po svoji dolžini, ki znaša 5,5 kilometra, po monumentalnosti ter po obrambnih strukturah in urbanističnem videzu. Obzidje se začenja in končuje s trdnjavama Koruna v Malem Stonu in Veliki kaštio v Stonu. Največja utrdba je Bartolomeo, ki se dviga nad Stonom.

Gastronomija

dubrovnik-gastronomija-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat-1

Poizkusite najokusnejše školjke na Jadranu, ostrige in klapavice iz Stona ali brodet iz jegulj ter žab iz doline Neretve, zalijte jih pa z nekaterimi izmed najboljših vin iz juga države, kot so dingač in postup s Pelješca ter pošip in grk s Korčule ali dubrovniška malvazija iz Konavel. Če pa iščete desert, se posladkajte s sladkimi specialitetami kot je rožata, kotonjata ali mantala.

V Dubrovniku lahko uživate v široki ponudbi hrane in pijače v eni od številnih restavracij ali konob v centru mesta, kjer lahko poskusite tradicionalno južno-dalmatinsko kuhinjo, ki je osnovana na svežih živilih in enostavni pripravi. Nikakor ne pozabite na opojna rdeča vina bližnjega otoka Pelješac. Poleg jastoga, ostrig, rib in znanih šporkih makarula, ki jih vedno strežejo na Zabavi sv. Vlaha, je dubrovniška kulinarika posebej bogata kar se tiče originalnih slaščic, med katerimi je potrebno omeniti rozato, jajčno kremo s karamelnim prelivom, kotonjato, sladki žele iz kutin, arancine, kandirano lupino domačih pomaranč in bruštulane mjendule, karamelizirane mandlje.

Navtični vodnik

  • V juliju in avgustu obiščite prireditev Dubrovniške letne igre in dubrovniški festival neodvisnih ustvarjalcev filma Libertas film festival.
  • Obiščite mesto Korčula, rojstni kraj Marca Pola, ki spada med najbolje ohranjena srednjeveška mesta na Jadranu.
  • Ne spreglejte najmlajšega naravnega parka na Lastovem, ki je znan tudi kot otok glasbe, saj je mogoče prav tam v avgustu obiskati Festival alternativne urbane glasbe. Gre za edini festival na Hrvaškem, ki poteka v osrčju naravnega parka, namenjen pa je vsem ljubiteljem narave, avanturizma in ekološkega turizma.
  • Obiščite Otočje Elafiti ali Jelenje otoke, ki jih sestavlja štirinajst otokov, med katerimi prav vsak očara s svojo različico. Športno aktivni lahko Elafite spoznavate s sprehodi, potapljanjem ali plavanjem, na voljo pa so tudi urejene kolesarske poti.
  • Zaplujte do polotoka Pelješac, drugega največjega polotoka na Jadranu, in se okopajte v zalivu Divna, ki spada med najlepše plaže Jadrana.
  • V okolici Lastova obiščite otok Sušac in se povzpnite na svetilnik cesarja Franca Jožefa, ki na svoji najvišji točki, sto metrih nadmorske višine, ponuja izvrsten panoramski razgled.

Marine in Baze

ACI marina Dubrovnik
ACI marina Korčula
Marina Lučica Lumbarda

 

Poišči svoj čoln online

Poiščite svoj čoln na Hrvaškem v našem online sistemu. Razpoložljivost čolnov v realnem času s slikami, podatki, cenami in popusti. Katamarani, jadrnice, motorni čolni, guleti in luksuzne jahte na voljo za najem na Hrvaškem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.

Last minute najem čolnov na Hrvaškem

Poiščite svoj last minute čoln na Hrvaškem . Ekskluzivne ponudbe z najboljšimi cenami za katamarane, jadrnice, motorne čolne, gulete in luksuzne jahte za najem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.