Kaj vzeti s sabo na jadranje pri najemnu jadrnice, katamarana, motornega čolna, guleta, luksuznih jaht…

/Kaj vzeti s sabo na jadranje pri najemnu jadrnice, katamarana, motornega čolna, guleta, luksuznih jaht…
Kaj vzeti s sabo na jadranje pri najemnu jadrnice, katamarana, motornega čolna, guleta, luksuznih jaht… 2017-02-06T14:26:53+00:00

Kaj vzeti sabo na jadranje, ko počitnikujemo na Hrvaškem

Prav tako lahko prenesete pdf, če želite natisniti. (Klikni tukaj)

Denar in dokumenti

Med osebnimi dokumenti ne pozabite svoj potni list ali osebno izkaznico, licenco za voditelja čolna in VHF GMDSS postajo . Če vas mika, ribolov in potaplanje, si ne pozabite zagotoviti potrebnih licenc. Posebno poglavje so dokomenti o plovilu. Ladijske dokumente vam preda čarterist. Vsako plovilo mora imeti vpisni list za čoln, zavarovalno polico, radijsko licenco in plovno dovoljenje. Treba je preveriti, ali so vsi podatki na čarterski pogodbi skladni s podatki v teh dokumentih. Vključuje telefonsko številko osebe, ki vam je izdalo plovila in agencijo, s katero je bilo sklenjen najem plovila.
Uporaba kreditnih kartic na otokih je zelo omejena, zato je nujno, da imate sabo dovolj denarnih sredstev; (kuna, evro).

Oblačila in obutev

Kaj vzeti sabo na jadranje za oblečt je pravilo preprosto: če ste jadralci za vse pogoje, potem bodo nepremočljiva jadralna oblačila in čevlji  zagotovo najbolj nepogrešljiva. Za tiste, ki jadrate  le od junija do konca avgusta bo dovolj, da s sabo vzamete dežni plašč, kratke majice, kratke hlače, kopalke, pokrivala (kapo s šiltom ali klobuk), za večerne ure pa kakšno trenirko in pulover. Tudi dolge hlače pridejo prav, obutev naj bo primerna za uporabo na jadrnici – čevlji ali superge z gumo, za poleti pa je zagotovo najudobneje če ste na jadrnici bosi. Pri močnem vetru bo vetrovka nepogrešljiva.
Če jadrate v vseh pogojih, je priporočlivo vzeti seboj malo več oblačil.

Kaj še pride prav?
Za prijeten dopust je dobro imeti nekaj dodatnih stvari: baterijsko svetilko, avdio oziroma MP3-CDje (pozanimajte se kakšen radio je na plovilu), igre, fotoaparat, filmi, kitara, krema za sončenje, krema za ustnice, masko in cev za dihanje, plavutke, mobilni telefon in polnilec 12V, osnovna zdravila, sedstvo proti mrčesu, tablete proti morski bolezni, prenosni računalnik, papirnate brisače, svetilko, rezervne baterije, pribor za ribolov (dovoljenja!), sončna očala, sveče v lončku, kljukice za perilo, šivalni pribor, škarje, švicarski nož , vreče za smeti, vžigalice ali vžigalnik.

jadranje-po-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-plovil-najem-guletov-jadranje-gremo-jadrat-najem-plovil-jadranje-hrvaska-jadranje-na-hrvaskem-najem-plovil