Jadralske počitnice v Istri – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…

/Jadralske počitnice v Istri – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…
Jadralske počitnice v Istri – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov… 2017-11-13T10:50:23+00:00

Jadralske počitnice v Istri – Istria

Doživite aromo tartufov in izjemnega vina!!!

V času počitnic se prepustite kulinaričnim užitkom in okusite znameniti podzemni zaklad Istre – tartufe. Ne pozabite na domači kruh in vrhunsko oljčno olje znano kot “tekoče zlato”. Razvajajte svoje brbončice in si privoščite kozarec okusnega istrskega vina.
Na svojem popotovanju po Istri, ne pozabite obiskati narodni park Brioni, kjer se lahko sprostite in uživate v čudoviti naravi, ki se razliva v čudovito morje.

Kulturna dediščina

Istro imenujejo tudi Terra Magica. V resnici je to kulturni arboretum, katerega dediščina prihaja od Histrov, Keltov, Rimljanov, do Bizantincev, Slovanov in Benečanov pa vse do Avstro-Ogrske. Kamor koli se boste odpravili, Istra pomeni pravo območje čudes – vse od Pulja in njenega rimskega amfiteatra do Rovinja, ki ga imenujejo še male Benetke, Evfrazije v Poreču ter mesta duhov Dvigrada, Motovuna in mesta umetnosti Grožnjana. Treba je še izpostaviti, da so pri kraju Bale pred 15 leti na morskem dnu odkrili prvo in zaenkrat še edino znano okostje dinozavra na območju Sredozemlja.

Kulinarika

V istrski oštariji poskusite sledeče dobrote: aperitiv biske, rude in medice, nato sir in pršut z istrsko supo, pomlad pa zaznamuje fritaja s špargi, med glavnimi meniji pa so na voljo morski in kontinentalni. Če vam je ljubša morska hrana, si privoščite ribe, školjke in rake, pripravljene na različne načine. Če pa ste privrženec kontinentalne hrane, pa poskusite mineštro iz bobiča, fuže, pljukance in frkance s tartufi, divjačinsko omako, ombolo in klobase. Med sladicami so vam na voljo kroštule, krofi ali fritule.

Turistični vodnik

  • Od junija do septembra se bo na celotnem polotoku odvijal projekt Istra Inspirit, ki vas bo popeljal skozi čas z devetimi dogodki v zgodovinskih krajih.
  • V Puljski areni so v obdobju rimskega imperija prirejali borbe gladiatorjev, danes pa je namenjena različnim kulturnim dogodkom, predvsem koncertom, ki kar vabijo k obisku.
  • Rt Kamenjak je s številnimi zalivi, rti, skritimi kotički, plažami in nenaseljenimi otočki videti kakor sočna eksotika nekje ob ekvatorju, zato ga nekateri imenujejo kar »Evropski Karibi«. Rt ponuja ugodne možnosti za vodno deskanje in kolesarjenje, izkušenim potapljačem pa tudi za odkrivanje čarobnega podmorskega sveta, kjer še ležijo razbitine potopljenih ladij iz prve in druge svetovne vojne.
  • Na oddihu se prepustite kulinaričnim užitkom in poskusite slavno podzemno bogastvo Istre: tartufe. Ne pozabite na domači kruh in »tekoče zlato« izvrstnega oljčnega olja, brbončice pa počastite s kozarcem slastnega istrskega vina.

Marine in baze

ACI marina Umag
Marina Nautica Novigrad
Marina Novigrad
Marina Červar Porat
Usluga Poreč
Marina Parentium
Marina Funtana
Marina Vrsar
Marina Valalta
ACI marina Rovinj
Rovinj City Port
ACI marina Pula
Marina Veruda
ACI marina Pomer
Marina Rabac
Marina Medulin
Marina Bunarina

jadranje-po-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-plovil-najem-guletov-jadranje-gremo-jadrat-najem-plovil-jadranje-hrvaska-jadranje-na-hrvaskem-najem-plovil

Poišči svoj čoln online

Poiščite svoj čoln na Hrvaškem v našem online sistemu. Razpoložljivost čolnov v realnem času s slikami, podatki, cenami in popusti. Katamarani, jadrnice, motorni čolni, guleti in luksuzne jahte na voljo za najem na Hrvaškem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.

Last minute najem čolnov na Hrvaškem

Poiščite svoj last minute čoln na Hrvaškem . Ekskluzivne ponudbe z najboljšimi cenami za katamarane, jadrnice, motorne čolne, gulete in luksuzne jahte za najem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.