Jadralske počitnice v Splitu – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…

/Jadralske počitnice v Splitu – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…
Jadralske počitnice v Splitu – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov… 2017-02-06T14:26:09+00:00

Jadralske počitnice v Splitu

Split – Srce Dalmacije!!

V Splitu si ogljete eno najznamenitejših del poznoantične arhitekture, Dioklecijanovo palačo, ki po nizu arhitektonskih znamenitosti oznanja zgodnjekrščansko, bizantinsko in zgodnjesrednjeveško umetnost.

Oglejte si Peklenske otoke, številne majhne otočke z globokimi peščenimi zalivi, katerih posebnost je posebna flora, ki se je do dandanes razrasla v naravni botanični vrt.

Kulturna dediščina

split-znamenitosti-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

To večno mlado mesto z okrog 200 tisoč prebivalci že več kot 1700 let živi v svojem urbanem ritmu. Njegova duša je Dioklecijanova palača, ki je skupaj z zgodovinskim centrom mesta na seznamu Unescove svetovne dediščine. Katedrala sv. Dujma, splitskega zaščitnika, se nahaja v mavzoleju carja Dioklecijana, njena razkošna notranjost pa je tradicionalno zbirališče številnih vernikov in turistov. Tudi izven obzidja Dioklecijanove palače se nahajajo številni kulturni spomeniki (renesansi trg Prokurative, palače, cerkve in muzeji).

Ta turistični, gospodarski in športni center (Goran Ivanišević, Blanka Vlašić, Toni Kukoč) regije, ki se nahaja na najtoplejšem območju severne obale Sredozemlja, svojo “zeleno dušo” hrani na hribu Marjan, kjer tamkajšnji gozd, tik ob mestu, ponuja prijeten mir na svojih sprehajalnih poteh.

Bogata turistična ponudba, združena z edinstvenim kulturnim nasledstvom, ter številna turistična dogajanja, Splitu dajejo dodaten šarm in ga uvršča na seznam mest, ki so idealna dopustniška destinacija skozi celo leto.
Cesarjeva palača je eno izmed najpomembnejših del poznoantične arhitekture, ne samo po ohranjenosti posameznih izvirnih delov in celine, ampak tudi po nizu originalnih arhitektonskih form, ki oznanjajo novo zgodnjekrščansko, bizantinsko in zgodnjesrednjeveško umetnost. Katedrala je zgrajena v srednjem veku s pomočjo materialov antičnega mavzoleja. Romanistične cerkve iz dvanajstega in trinajstega stoletja, srednjeveške utrdbe ter gotske, renesančne in baročne palače se nahajajo znotraj rimskega obzidja, ustvarjajoč harmonično celino.

Nikjer, razen v Srednji Dalmaciji, ni mogoče v krogu samo 30 km, najti dveh mest s spomeniško dediščino, pod zaščito UNESCA, ki sta vpisani v register Svetovne kulturne dediščine. Gre za Dioklecijanovo palačo v Splitu in zgodovinsko jedro mesta Trogirja, izmed katerih se nahaja največje arheološko najdišče na vzhodni obali Jadrana – Salona, nekdanje sedišče rimske pokrajine Dalmacije.

Kulinarika

Naj restorani Plavi podrum Volosko 230312

Iz Splita izhaja znamenita dalmatinska pašticada, vendar tudi specialiteta iz sladkovodnega raka, okusne in aromatične sladice, viška, forska in komiška pogača, kot tudi znamenite klobase luganige ter arambašiči iz Sinja, majhne sarme iz zelja polnjene z govedino in svinjetino. Na otoku Hvaru vas čakajo vrhunska vina, kot so vugava, Plančić in smutica, črno vino pomešano z ovčjim ali kozjim mlekom.

Turistični vodnik

  • V mesecu juniju in juliju obiščite tradicionalni Splitski festival zabavne glasbe.
  • Obiščite festival Splitsko poletje, ki poteka od sredine julija do sredine avgusta.
  • Oglejte si mesto Trogir, zaščiteno pod kulturno dediščino UNESCA, in v njem ne spreglejte katedrale Sv. Lovra..
  • Zaplujte do varnega pristana mesta Makarska in se okopajte na prodnato-peščeni plaži Punta Rata, ki po oceni revije Forbes Magazine spada med najlepše plaže sveta.
  • Oglejte si Peklenske otoke, številne majhne otočke z globokimi peščenimi zalivi, katerih posebnost je posebna flora, ki se je do dandanes razrasla v naravni botanični vrt.
  • Ljubitelji zgodovinopisja obiščite otok Vis, ki je znan kot pomembno pristanišče v antiki.
  • Za pohodnike priporočamo otok Brač, ki je z Vidovo goro (778 m) najvišji otok Jadrana.
  • Za mirno in intimno preživljanje prostega časa priporočamo otoško skupino Šolta, Mali Drvenik in Veli Drvenik, ki ležijo blizu splitskega pristanišča.
  • V pristanih se prepustite kulinaričnim užitkom in poskusite domače dalmatinske jedi: pasticado, pogače, oljčno olje in okusna dalmatinska vina.

Marine in baze

ACI marina Milna
ACI marina Palmižana
ACI marina Split
ACI marina Trogir
ACI marina Vrboska
Marina Agana
Marina Baška Voda
Marina Kaštela
Marina Lav
Tučepi
Krvavica
Yachtclub Seget
Vlaška
Rogač

jadranje-po-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-plovil-najem-guletov-jadranje-gremo-jadrat-najem-plovil-jadranje-hrvaska-jadranje-na-hrvaskem-najem-plovil

Poišči svoj čoln online

Poiščite svoj čoln na Hrvaškem v našem online sistemu. Razpoložljivost čolnov v realnem času s slikami, podatki, cenami in popusti. Katamarani, jadrnice, motorni čolni, guleti in luksuzne jahte na voljo za najem na Hrvaškem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.

Last minute najem čolnov na Hrvaškem

Poiščite svoj last minute čoln na Hrvaškem . Ekskluzivne ponudbe z najboljšimi cenami za katamarane, jadrnice, motorne čolne, gulete in luksuzne jahte za najem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.