Jadralske počitnice v Šibeniku – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…

/Jadralske počitnice v Šibeniku – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…
Jadralske počitnice v Šibeniku – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov… 2016-11-08T13:04:52+00:00

Jadralske počitnice v Šibeniku

Za nekatere se začne na Jadranskem morju!!

Ne pozabite, da se nacionalni Park Kornati uvršča med naravne dediščine UNESCA.

Za športno aktivne je na voljo bungee jumping iz šibeniškega mostu, morje v okolici Šibenika pa je zelo zanimivo za potapljanje.

sibenik-znamenitosti-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

Ste vedeli, da je padalo izumil Šibenčan Faust Vrančić? Šibenik je sicer znan po svojih utrdbah in stolpih, kot so Sv. Mihovil, Sv. Nikola, Sv. Ivan in Šubičevac, najznamenitejša pa je katedrala Sv. Jakova iz 15. stoletja. Sezidala sta jo mojstra Jurij Dalmatinac in Nikola Firentinac. Zaradi izvirne gradnje z velikimi kamnitimi ploščami je katedrala uvrščena na Unescov seznam svetovnih znamenitosti, razglasili pa so jo za najlepši cerkveni objekt na Hrvaškem. Blizu Šibenika, med najlepšima slapovoma reke Krke, se nahajajo druge znamenitosti: pravoslavni samostan Sv. Nadangela in frančiškanski samostan na otoku Visovac. Tukaj se nahajajo številne umetnine, knjige in druge dragocenosti.

sibenik-gastronomija-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat-1

Začnite s koščkom sira iz mišine in drniškim pršutom, ob tem si privoščite kozarček črnega vina, primoštenskega babića. Za glavno jed, poleg malih sardel in zrezka svežega tuna, morate poskusiti še tako imenovane skradinske kumbasice in znameniti soparnjak. Slednji je narejen iz enostavnega testa, polnjenega z mešanico oliv, fig in olivnega olja. Za desert so na voljo suhe fige, žižule, mandljevo pecivo in skradinska torta.

 

Turistični vodnik

 

  • Z otroki v mesecu juniju in juliju obiščite Mednarodni otroški festival.
  • Ob koncu avgusta se sprostite na prireditvi Večeri dalmatinskega šansona.
  • V septembru obiščite Srednjeveški festival.
  • Blizu Šibenika je nacionalni park Krka, kraški fenomen, znan po številnih lehnjakovih pragovih in slapovih. Z ladjo se lahko pripeljete vse do mesta Skradin.
  • Ne samo ornitologom, temveč vsem ljubiteljem ptic, teh zanimivih živali, je namenjen Sokolski center, kjer se boste seznanili s sokoli in njihovim ekosistemom.
  • Za športno aktivne je na voljo bungee jumping iz šibeniškega mostu, morje v okolici Šibenika pa je zelo zanimivo za potapljanje.
  • Obiščite Vransko jezero, enega izmed redkih, skoraj nedotaknjenih naravnih habitatov vodnih ptic, z viri pitne vode in biotske raznovrstnosti.

Marine in Baze

ACI marina Jezera
ACI marina Piškera
ACI marina Skradin
ACI marina Vodice
ACI marina Žut
Marina Betina
Marina Frapa
Marina Hramina
Marina Kremik
Marina Solaris
Marina Tribunj
NCP marina Mandalina
Marina Zaton