Jadralske počitnice najem plovil Hrvaška jadrnice katamarani

/Jadralske počitnice najem plovil Hrvaška jadrnice katamarani
Jadralske počitnice najem plovil Hrvaška jadrnice katamarani 2017-02-06T15:06:45+00:00

Jadralske počitnice na Hrvaškem

Jadralske počitnice na Hrvaškem vam dajejo priložnost, da raziščete zgodovinska mesta, starodavne ruševine, osamljene zalive ter tradicionalne ribiške vasice. Vse naštete pokrajine so ene izmed najlepših v Evropi.

Jadralske počitnice na Hrvaškem vam omogočajo da obiščete najlepše in najbolj skrite kotičke, ki jih ima ta fascinantna država v ponudbi.

Obalna mesta na Hrvaškem so za državo strateškega pomena, saj so zaradi raznolike civilizacije in kulture imela vpliv tu skozi stoletja. Zaradi svoje zapuščine so prispevala bogato in raznoliko kulturo.

Jadralske počitnice na Hrvaškem vam dajejo priložnost, da raziščete zgodovinska mesta, starodavne ruševine, osamljene zalive ter tradicionalne ribiške vasice. Vse naštete pokrajine so ene izmed najlepših v Evropi.

Pot okoli otokov

Kar 1244 otokov, otočkov in grebenov, kolikor jih šteje hrvaški Jadran in ki so razsuti kot biseri po kristalno čisti modrini morja, predstavlja 1244 neponovljivih in edinstvenih razlogov za navtično avanturo vaših sanj. Skoraj idealno razporejeni, medseboj oddaljeni ne več kot deset navtičnih milj, vzdolž obale, dolge 5835 km, v nizu od Istre do Dubrovnika, so hrvaški otoki resnični izziv za vsakega pravega navtičnega Odiseja. Z več kot tisoč zalivov in pristanišč, na otokih in na kopnem, kjer lahko najdete privez, se zasidrate ali prenočite, je hrvaški Jadran idealen kraj tako za plovbo s polnimi jadri, kot tudi za križarjenja z motornimi ladjami ali pa za morske užitke s plovili za športni ribolov.

Hrvaške marine, ki se nahajajo na izjemno zaščitenih lokacijah v večjih mestih pa vse tja do majhnih otoških zalivov, varna zatočišča in kraji, v katerih se poleg servisiranja in vzdrževanja nudijo vse potrebne storitve ob neizogibnih božanskih gastronomskih doživetjih v številnih restavracijah in domačih konobah. Za tiste, ki imajo raje užitke v očarljivih majhnih pristaniščih v samem srcu primorskih mestecev, ki ponosno negujejo stare običaje in tradicijo mediteranskega brezdelja, so na voljo številne rive vzdolž Jadrana, od Cavtata, Gruža v Dubrovniku, Vele Luke na Korčuli, Hvara in Visa vse tja do Lošinja in Istre.

Še od antičnih časov sodi Jadransko morje med najpomembnejše plovne poti starih kultur. Kot eno izmed mirnejših morij, brez velikih valov in močnih morskih tokov, z največjo globino 1330 metrov na samem jugu in s svojo atraktivno obalo površine 138.595 km2 ter izjemno vidljivostjo celo na globini 50 metrov in povprečno temperaturo med 21°C-16°C, je hrvaški Jadran idealen kraj za vašo sanjsko navtično avanturo.

Hrvaška obala sestavlja kontrast najbolj raznovrstnih plaž: plaža polna belih kamenčkov, kot je Baška na otoku Krk, preko skalnatih plaž s svetlečimi kristali morske soli, do atraktivnih in razvpitih plaž kot je plaža Zrće na otoku Pag, katera od nedavno nosi naziv »Hrvaška Ibiza«, saj jo odlikujejo spektakularne nočne zabave katere se prevalijo v adrenalinsko preživljanje dneva. Plaža »Zlatni rat« v Bolu na otoku Brač je naravni fenomen z obrisi v obliki trikotnika, odvisna od igre vetrov in morskih tokov. Pesniško lepe peščene plaže, katere tvorijo vizijo raja na zemlji, so plaže v Loparju na otoku Rab, Lumbardi na otokih Korčula, Susak, Orebić in Dugom otoku ter Kukljica na otoku Ugljanu. Izziv za turiste so tudi številne osamljene plaže v divjih uvalah, katere so skriti dragulji naravnih oaz in neokrnjene narave. Ljubitelji nudizma se bodo povezali z naravo na nudističnih plažah, med katerimi izstopata Koversado in Valalto v Istri.

Zaradi svoje razvejane mediteranske obale je Hrvaška dobila naziv država s tisočerimi otoki. Krk, Cres, Lošinj, Susak, Brijoni, Rab, Pag, Murter, Brač, Vis, Korčula, Lastovo, Mljet, Hvar, Kornati…, je samo nekaj otokov, ki tvorijo celoto. Krk, kot največji otok je kljub prometni povezanosti z mostom, ohranil vse značilnosti otoka. Ravno prometna povezanost in obdanost otoka z morjem dajejo otoku pečat in temu vprid govori tudi statistika, saj je razvidno, da gre za zelo dobro obiskanost in za veliko število oddanih počitniških kapacitet.

Hrvaška, kot ena izmed najpomembnejših turističnih destinacij na Mediteranu, ima dolgo turistično tradicijo in velike možnosti za razvoj. Prednosti turističnega izdelka so ohranjena naravna bogastva in okolje, kulturna in zgodovinska dediščina, milo mediteransko podnebje, bližina evropskih tržišč ter možnost aktivnega oddiha na ekološko zaščitenih destinacijah. To je dežela, ki podnebno združuje elemente Mediterana in Srednje Evrope. Geografsko sega od Panonske nižine, Podonavja, gozdnatih in gričevnatih predelov, do pravih vrhov in planinskih linij, ki se spuščajo in ščitijo edinstveno in nepozabno Jadransko obalo.

Kar 66 otokov, 652 otočkov, 389 rtov in 78 grebenov so več kot utemeljen razlog za uresničitev sanj vsakega navtika. Idealno razporejeni otoki, ki so med seboj oddaljeni manj kot 10 navtičnih milj, okrog 1.500 zalivčkov in pristanišč po otokih in na kopnem… Našteta dejstva govorijo v prid temu, da je Jadran primeren tako za plovbo s polnimi jadri kot za križarjenje z motornimi čolni. Celo 56 sodobnih marin s približno 16.000 privezi v morju in 5.500 privezi na kopnem je gostom na voljo skozi celo leto. V večini marin je možen najem jahte, organizirani pa so tudi tečaji plovbe.

jadranje-po-hrvaskem-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-motornih-colnov-najem-luksuznih-plovil-najem-guletov-jadranje-gremo-jadrat-najem-plovil-jadranje-hrvaska-jadranje-na-hrvaskem-najem-plovil

Poišči svoj čoln online

Poiščite svoj čoln na Hrvaškem v našem online sistemu. Razpoložljivost čolnov v realnem času s slikami, podatki, cenami in popusti. Katamarani, jadrnice, motorni čolni, guleti in luksuzne jahte na voljo za najem na Hrvaškem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.

Last minute najem čolnov na Hrvaškem

Poiščite svoj last minute čoln na Hrvaškem . Ekskluzivne ponudbe z najboljšimi cenami za katamarane, jadrnice, motorne čolne, gulete in luksuzne jahte za najem iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Pule, Biograd na Moru, Kaštela, Murter, Seget, Trogir in vseh ostalih krajev.