Jadralske počitnice v Kvarnerju – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…

/Jadralske počitnice v Kvarnerju – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov…
Jadralske počitnice v Kvarnerju – najem plovil, jadrnic, katamaranov, motornih čolnov, guletov… 2016-11-08T13:01:23+00:00

Jadralske počitnice v Kvarnerju

Edinstveno doživetje otokov

Ta raznovrstna pokrajina vas bo povzdignila med oblake v samo nekaj korakih. Vaš sanjski dopust se pričenja na Kvarnerju, priljubljeni destinaciji s tradicijo, dolgo 150 let. Oglejte si sončne otoke in obiščite Opatijo ter njene zelene parke in dolgo sprehajališče ob morju.

Če boste imeli srečo, boste lahko na plovbi med manjšimi otočki od otoka Cresa do Lošinja videli delfine, ki so zaradi redkosti zaščitena vrsta.

kvarner-znamenitosti-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

Skozi zgodovino so se v kvarnerskem prostoru izmenjavale kulture, ki so ustvarile neprecenljivo dediščino, ki se razpreda po celotni regiji. Spomeniki, dragocene sakralne in posvetne zbirke, ljudsko izročilo in običaji, zaradi katerih je vsakdanjik v Kvarnerju izjemno zanimiv.
Da, Kvarner je zanimiv in prepoln presenečenj, a vendar vedno prisrčen, blizu srcu in kadar koli si ga zaželite, blizu vas. Zagotavlja vam radost, novo življenjsko moč in tisti prepoznaven sijaj v očeh in vam vedno daje več kot pričakujete. Zato ga imate radi in zato se vedno znova vračate… mimogrede, ali ni ravno to tisto, kar pričakujete od idealne destinacije za oddih?! Resnici na ljubo, ne samo od destinacije…
Kvarner je regija raznovrstnih zgodb in močnih čustev. Je ekološko čisto področje, z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino ter s sijajno celoletno turistično ponudbo. To je regija, ki vam je tako blizu, a je vendarle povsem drugačna od vaše vsakdanjosti.
Kvarner je neprecenljiv stik otokov, primorja in gora na izjemno majhnem prostoru. Je prekrasna slika in nepozaben doživljaj. Posvojite delfina. Opazujte let beloglavega orla. Plujte! Ne učite se o naravi iz knjig, bodite del nje. Uživajte v bujno dišečih vrtovih in bogati wellness ponudbi. Raziskujte naravo peš ali na kolesu. Okušajte plodove pogorja. In se prepustite gastronomskim užitkom v regiji, v kateri je v priobalnem področju ter na otokih mediteranski način življenja nekaj vsakdanjega. Morske dobrote, izvrstno oljčno olje, izvirne jedi kontinentalne kuhinje in odlične slaščice… vse to boste lahko poizkusili v konobi ali pa v slow food restavracijah: zaradi njihovih vrhunskih jedi, marsikdaj samo zaradi njih, ljudje pripotujejo od daleč.

kvarner-gastronomija-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat-1

Ali ste vedeli, da so kvarnerski škampi najboljši na svetu? Čeprav nihče ne more v celoti razložiti tega neizpodbitnega dejstva, pa so razlike očitne: kvarnerski škampi se prepoznajo po bledo rdeči barvi in imajo tanjši oklep, njihova posebnost pa je – pravijo strokovnjaki – v tem, da tukaj živijo v zelo plitkem morju z  veliko izvirov pitne vode in so zato zelo mehki in sladki.

Turistični vodnik

  • Obiščite prireditev Rabsko fjero, tridnevni srednjeveški letni sejem, ko v juliju prebivalci otoka Raba predstavljajo svojo bogato in slavno preteklost.
  • Na severu otoka Raba se ustavite še na dobro znani rajski plaži Lopar.
  • Ne spreglejte mesta Reka, ki ponuja bogato paleto kulturnozgodovinskih znamenitosti, cerkev, svetišč in muzejev.
  • Ljubitelji zgodovine se ustavite tudi na otoku Cresu, kjer ulice z renesančnimi palačami plemiških družin, ostanki antičnih mest in zgodnjekrščanske cerkve pripovedujejo o življenju v preteklih časih.
  • Za vse ljubitelje vodnih športov priporočamo obisk »zlatega« otoka Krka, kjer je športno-rekreacijski center Krk.
  • Če boste imeli srečo, boste lahko na plovbi med manjšimi otočki od otoka Cresa do Lošinja videli delfine, ki so zaradi redkosti zaščitena vrsta.
  • Ljubitelji narave se ustavite na otoku Susaku, kjer ni niti asfaltiranih cest niti avtomobilov. Otok slovi po izredno čistem morju, peščenih plažah in veliki biotski pestrosti.

Marine in Baze

ACI d.d.
ACI marina Cres
ACI marina Opatija
ACI marina Rab
ACI marina Supetarska Draga
Brodogradilišče Cres
Marina Admiral
Marina Punat
Y/C Mali Lošinj
Crikvenica
ACI Šimuni
Rapoca Nerezine
Novalja