Destinacije najema plovila na Hrvaškem jadrnice katamarani

/Destinacije najema plovila na Hrvaškem jadrnice katamarani
Destinacije najema plovila na Hrvaškem jadrnice katamarani 2016-12-09T19:11:53+00:00

Destinacije na Hrvaškem in najem plovil

Hrvaške jadralne destinacije

Kar 1244 otokov, otočkov in grebenov, kolikor jih šteje hrvaški Jadran in ki so razsuti kot biseri po kristalno čisti modrini morja, predstavlja 1244 neponovljivih in edinstvenih razlogov za navtično avanturo vaših sanj. Skoraj idealno razporejeni, medseboj oddaljeni ne več kot deset navtičnih milj, vzdolž obale, dolge 5835 km, v nizu od Istre do Dubrovnika, so hrvaški otoki resnični izziv za vsakega pravega navtičnega Odiseja. Z več kot tisoč zalivov in pristanišč, na otokih in na kopnem, kjer lahko najdete privez, se zasidrate ali prenočite, je hrvaški Jadran idealen kraj tako za plovbo s polnimi jadri, kot tudi za križarjenja z motornimi ladjami ali pa za morske užitke s plovili za športni ribolov.

Hrvaške marine, ki se nahajajo na izjemno zaščitenih lokacijah v večjih mestih pa vse tja do majhnih otoških zalivov, varna zatočišča in kraji, v katerih se poleg servisiranja in vzdrževanja nudijo vse potrebne storitve ob neizogibnih božanskih gastronomskih doživetjih v številnih restavracijah in domačih konobah. Za tiste, ki imajo raje užitke v očarljivih majhnih pristaniščih v samem srcu primorskih mestecev, ki ponosno negujejo stare običaje in tradicijo mediteranskega brezdelja, so na voljo številne rive vzdolž Jadrana, od Cavtata, Gruža v Dubrovniku, Vele Luke na Korčuli, Hvara in Visa vse tja do Lošinja in Istre.

Še od antičnih časov sodi Jadransko morje med najpomembnejše plovne poti starih kultur. Kot eno izmed mirnejših morij, brez velikih valov in močnih morskih tokov, z največjo globino 1330 metrov na samem jugu in s svojo atraktivno obalo površine 138.595 km2 ter izjemno vidljivostjo celo na globini 50 metrov in povprečno temperaturo med 21°C-16°C, je hrvaški Jadran idealen kraj za vašo sanjsko navtično avanturo.

Istra

Doživite aromo tartufov in izjemnega vina!

istra-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

Obkrožen s kristalnim Jadranom vas bo polotok Istra navdušil s spektakularnimi naravnimi pokrajinami, ki se skozi leto neprestano spreminjajo.

Obalna mesteca, kot je Rovinj, s preprostimi pristanišči, ribiškimi ladjicami in ozkimi ulicami odražajo duh Sredozemlja, medtem ko notranjost odpira vrata zelenju in rodovitni zemlji, ki vas bo spomnila na pokrajine v Provansi in Toskani.

Več o Istri

Kvarner

Edinstveni otok izkušenj!

kvarner-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

Ta raznovrstna pokrajina vas bo povzdignila med oblake v samo nekaj korakih.

Vaš sanjski dopust se pričenja na Kvarnerju, priljubljeni destinaciji s tradicijo, dolgo 150 let. Oglejte si sončne otoke in obiščite Opatijo ter njene zelene parke in dolgo sprehajališče ob morju.

Pokrajina se bo popolnoma spremenila, ko se boste znašli v gozdnatem in planinskem Gorskem kotarju. Kot pljuča Hrvaške je Gorski kotar dom za orle, volke in medvede, vendar je znan tudi po blagodejnem svežem zraku, ki ustreza planincem in kolesarjem z vseh koncev sveta. Pridružite se jim!

Več o Kvarnerju

Zadar

Številni nacionalni parki!

zadar-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

Izrazita modrina morja, bujno zelenilo borovcev in oljk ter čista belina dalmatinskega kamna – barvna paleta v zadrski regiji je izjemna in edinstvena na celem svetu.
Nikjer drugje ne boste mogli pokukati v najmanjšo katedralo na svetu – cerkev svetega Križa v mestu Ninu, še preden obiščete največji rimski forum na tem delu Jadrana.
Če pa vam tudi to ni dovolj, pa odkrijte korenine hrvaške kulturne dediščine v Zadru, čigar zgodovina sega več kot tri tisoč let nazaj.

Več o Zadru

Šibenik

Za nekatere se tu začne Jadran!

sibenik-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

Kristalno čiste vode šibeniške regije okrašuje 240 čudovitih otočkov in grebenov, vsaki izmed njih pa vas poziva, da jih obiščete med svojo jadransko pustolovščino.

Neokrnjene pokrajine kornatskega arhipelaga ali očarljivi slapovi in jezera reke Krke v dveh narodnih parkih so kraji, ki jih na svojem potovanju ne smete zamuditi.

Več o Šibeniku

Split

Srce Dalmacije!

split-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

Davnega leta 305 po Kristusu se je moral najmogočnejši človek na svetu cesar Dioklecijan odločiti, kje bi rad preživel preostali del svojega življenja. Med vsemi mesti na svetu se je odločil postaviti svoj dom v srcu Dalmacije, s čimer je zastavil temelje za bodoče mesto Split.

Pojdite po njegovih sledeh, raziščite Dioklecijanovo palačo in celotno regijo, bogato z otoki, očarljivimi naravnimi lepotami, kot sta planina Biokovo in plaža Zlatni rat na otoku Braču, oglejte pa si še kulturna bogastva, ki bodo presegla vsa vaša pričakovanja.

Več o Splitu

Dubrovnik

Romantični biser Jadrana!

dubrovnik-jadranje-na-hrvaskem-jadralske-pocitnice-najem-plovil-najem-jadrnic-najem-katamaranov-najem-luksuznih-plovil-najem-motornih-colnov-gremojadrat

Obzidje se postavlja z namenom, da se zavaruje bogastvo znotraj gradu, to pa še posebej drži pri Dubrovniku, kjer 1940 metrov kamnitega obzidja obkroža eno najlepših mest na svetu. Spomnimo se besed Georgea Bernarda Shawa: »Če želite videti raj na zemlji, pridite v Dubrovnik.«

Zahvaljujoč brezhibni srednjeveški arhitekturi takoimenovani Biser Jadrana že stoletja navdušuje in zapeljuje vladarje in umetnike. S čim pa bo vas prepričal?

Več o Dubrovniku